Tag Archives: лихтенштајн

(ФОТО) Тука никој не ја заклучува вратата: Најсигурна држава во светот!

Едно време имало можност за изнајмување на целата земја, со се принцот… Со само 37.000 жители на површина од 160. квадратни километри, Лихтенштајн е една од најмалите, но на многу начини уникатни држави во светот. Државата Лихтенштајн нема скоро никаков криминал. Последното евидентирано убиство се случило во 1997. година,а има …

Повеќе »