Tag Archives: лапонија

(ВИДЕО) Дедо Мраз дојде во Лапонија:„Небото ги менуваше боите а потоа одеднаш се слушна – бум!“

Атле Стаалесен, новинар на весникот „Barents Observer“, во Лапонија, регионот на Дедо Мраз, сведочел на необична појава. Тој тврди дека видел огромна огнене топка, која е најверојатно метеор… „Возејќи се во темница не гледавме многу пред нас, само колку да можеме да возиме“ ја започнува својата приказна Атле Стаалесен, кој …

Повеќе »

Бора Чорба инспирација бара во Лапонија

Рокерот пред претстојните настапи на „висински подготовки“ отишол во татковината на Дедо Мраз… Фронтменот на „Рибља чорба“, Бора Ѓорѓевиќ, пред почетоците на пробите за акустичните концерти „Чорба се слуша и без струја“, отпатувал на северот на Европа, поточно во финскиот дел на Лапонија, татковината на Дедо Мраз. Окружен со недопрената …

Повеќе »