Tag Archives: крвна група

Крвната група на која припаѓате кажува како НАЈПОВЕЌЕ ГО ПРИВЛЕКУВАТЕ СПРОТИВНИОТ ПОЛ: Како покажувате емоции и дали се поврзувате?

Особено во Јапонија е распространето верувањето дека крвната група одредува колку сте заљубениВо Јапонија се верува дека при средба со партнерот треба да дознаете која е неговата крвна група, бидејќи таа карактеристика кажува многу за личноста која сте ја запознале, односно за тоа како се однесува во врската.Секоја крвна група …

Повеќе »

Интересно толкување на кармата врз основа на крвната група: Која е вашата судбинска задача?

Еве што може да открие крвната група за вашето важно минато, иднина и кармичка судбина. Во некои култури, крвната група може да открие тајни за карактерот и темпераментот на една личност, а исто така постои и интересна интерпретација на кармата врз основа на вашата крвна група. Најдете го вашата и …

Повеќе »

Крвна група која најмногу треба да се грижи за здравјето на своето срце

Постојат крвни групи кои се повеќе изложени на ризик од срцеви заболувања. Иако факторите на животниот стил можат да влијаат на срцевите заболувања, генетиката исто така игра значајна улога. „Доколку го приспособите вашиот животен стил и бидете активни и строги за тоа што го јадете, можете да го намалите лошиот …

Повеќе »

КРВНАТА ГРУПА ОТКРИВА СЕ ДО ДЕТАЛ: Еве каква болест му се заканува на вашето тело!

Експертите велат дека крвната група може да открие на кои болести сме подложни… Крвните групи често се поврзуваат со одредени болести. Иако не е целосно потврдено, се верува дека одредени крвни групи се повеќе склони кон некои болести, тие се поврзани со психолошките профили на личноста, но и со одреден …

Повеќе »

Крвната група открива дали имате предиспозиција за најтешки болести

Важно е да знаете која е вашата крвна група, особено во итни медицински случаи, а експертите велат дека вашата крвна група може да открие на кои болести сте подложни. Постојат осум главни крвни групи: A +, A-, B +, B-, O +, O-, AB + или AB-. Важно е да …

Повеќе »

ИСТРАЖУВАЊЕТО ДОКАЖАЛО – ЛУЃЕТО СО ОВАА КРВНА ГРУПА ЖИВЕАТ НАЈДОЛГО И СЕ НАЈОТПОРНИ НА ТЕШКИ БОЛЕСТИ: Тврдат научниците!

Дали припаѓате на оваа група? Истражувањата покажаа дека не е важно која крвна група сме, кога станува збор за отпорноста на организмот на болести. Ако имате нулта крвна група, вие сте еден од најиздржливите луѓе. Луѓето со оваа крвна група имаат најмалку шанси да страдаат од кардиоваскуларни болести, како што …

Повеќе »

ИСТРАЖУВАЊЕ – Предиспозициите за ИНФАРКТ зависат од КРВНАТА ГРУПА

Ако јадете намирници што не одговараат на вашата крвна група, веројатно имате повеќе здравствени проблеми, тоа е основата на диетата според крвната група, но сега се покажа како крвната група може да открие некои поважни детали. Студија објавена од Европското здружение за кардиологија анализирала податоци од повеќе од 1,3 милиони …

Повеќе »

Јапонците тврдат дека крвната слика може да го открие вашиот карактер

ЛУЃЕТО се со различни карактери, а Јапонците веруваат дека можете да предвидите нечии карактеристики според крвната група. Кетсуеки-Гата, која се појавила во Јапонија, во основа е теорија за личноста според крвната група. Научниците исто така се занимавале со оваа теорија и еве ги заклучоците до кои дојдоа: Крвна група 0 …

Повеќе »

Среќници: – ЛУЃЕТО СО ОВАА КРВНА ГРУПА ИМААТ НАЈМАЛА ШАНСА ЗА СРЦЕВ УДАР: Најчувстителни се на стрес, но ова ги ШТИТИ!

Истражувачите од Универзитетскиот Медицински центар „Гронинген“ во Холандија ги споредувале податоците на повеќе од 1,3 милиони луѓе. Откриле дека ризикот од кардиоваскуларни проблеми кај крвните групи А, Б или АБ бил девет проценти поголем отколку кај луѓе со крвна група  О. Експертите веруваат дека овие луѓе имаат повисоко ниво на …

Повеќе »