Tag Archives: коски

Реликвии – Научниците воодушевени:Ги пронашле коските на Свети Никола!?

Неколку недели пред Божик, научниците од Универзитетот во Оксфорд велат дека можеби пронашле дел од коските на светецот кого децата најмногу го сакаат – свети Никола кој им носи слатки. Научниците анализирале микропримерок на парче коска и со примена на радиоактивен јаглерод дошле до заклучок дека потекнува од 4. век, …

Повеќе »