Tag Archives: когнитивно здравје

РЕДОВНО КОНЗУМИРАЈТЕ ГИ – Овие намирници се најдобри за здравјето на мозокот

Храната што ја јадете може да има значително влијание врз способноста на нашиот мозок да функционира добро, па дури и да развие нови мозочни клетки. Неврологот др. Роберт Лав, кој е специјализиран за помагање на луѓето да ја спречат Алцхајмеровата болест преку научни истражувања и практични совети за исхрана, открил …

Повеќе »