Tag Archives: католичка црква

(ВИДЕО) Во оваа земја годината трае 13 месеци: Наместо 2023, кај нив сега е 2015.

Етиопјаните во многу домови го слават почетокот на Новата година со гозба и покрај тешкотиите предизвикани од зголемените цени, војната и гладот ​​што беснее на север. Но, нивниот календар е единствен. Заостанува зад оној западниот за седум години и осум месеци, па во сабота на 11 септември 2021 година им …

Повеќе »

52. ДЕЦА БИЛЕ СЕКСУАЛНО ЗЛОУСТАВУВАНИ: Резултати од една од првите официјални истраги во Католичката црква во Шпанија – Ова е само врвот на ледениот брег!

Шпанската провинција Навара  објави извештај во кој идентификувала 52. случаи на сексуална злоупотреба на малолетници во институциите на Католичката црква во текот на 70. години, како дел од една од првите официјални истраги на Шпанија за злоупотреба во црквата. Во извештајот на регионалната влада на Навара и Јавниот универзитет во …

Повеќе »