Tag Archives: јагленихидрати

Стручњаците советуваат отфрлување на модерните сфаќања: Путер, сирење и месо за подолг живот!

Резултатите од големото истражување на канадски експерти кои сугерираат дека исхраната со малку маснотии го зголемува ризикот од предвремена смрт за една четвртина се во целосна спротивност со претходните совети на лекарите и научниците, според кои се препорачува намален внес на маснотии. Списанието „Lancet“ ги објави резултатите од студијата според …

Повеќе »

Американска диета за топење одвишни килограми!?

Ако од исхраната се исклучат јаглехидратите ќе го поттикнете организмот да се исчисти од наталожените масни наслаги. Оваа диета не пропишува конкретни оброци, ниту пак има потреба да ја мерите храната што ја консумирате. Што е најважно од се – нема да се чувствувате гладни! Таканаречената „Американска диета“ се заснова …

Повеќе »