Tag Archives: функции

ТОП 10 СМРТОНОСНИ НАВИКИ: Со ова ги уништуваме бубрезите!

Бубрезите се едни од најважните органи во организмот и се многу поважни отколку што веруваат луѓето. Тие играат клучна улога:ја филтрираат крвта, ги отстрануваат токсините, апсорбираат минерали, произведуваат урина, производуваат хормони и ги неутрализираат киселините. Со овие смртоносни навики, ги уништуваме бубрезите: 1. Не пиеме доволно вода Филтрацијата на крв …

Повеќе »

Збогум на цигарите: 7. чекори до непушење

Дали понеделник е идеален ден за почнување на новиот живот без пушење? Можеби, и диетата секогаш ја почнуваме во понеденик, откако цел викенд сме уживале во гревовите. Но, овојпат одлуката „престанувам да пушам“ може навистина да биде дефинитивна. Повеќето пушачи веројатно се откажувале повеќе пати. Па и Марк Твен рекол …

Повеќе »