Tag Archives: емил табаков

„Requiem Aeternam“ овој петок со Македонската филхармонија

По подолго време, Македонската филхармонија повторно ќе го изведе грандиозниот „Реквием“ од Волфганг Амадеус Моцарт, едно од најкрупните дела во класичната музика. Овој петок, на 4 мај во 20 часот, под диригентство на миленикот на македонската музичка публика, маестро Емил Табаков од Бугарија, Моцартовото генијално дело ќе биде изведено на …

Повеќе »