Tag Archives: државна награда

Познати добитниците на државната награда „11 Октомври“

Одборот за доделување на државната награда „11 Октомври“, во согласност со Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди („Службен весник на РМ“ бр. 52/06, 54/07, 74/12,  99/18 и „Службен весник на РСМ“ бр. 98/19) и Правилникот за работа на Одборот, на својата последна …

Повеќе »

Врачена државната награда „Св.Климент Охридски“ за 2017 година

Добитници годинава се Венко Андоновски, Наим Алими, Гарабет Тавитјан, Јордан Плевнеш и Илинденка Петрушева. Во чест на празникот „Свети Климент Охридски“ во Собранието на Република Македонија денеска беше врачена истоимената државната награда за 2017 година. Добитници годинава се професорот и писател Венко Андоновски и историчарот Наим Алими во областа на …

Повеќе »