Tag Archives: бора чорба

Бора Чорба инспирација бара во Лапонија

Рокерот пред претстојните настапи на „висински подготовки“ отишол во татковината на Дедо Мраз… Фронтменот на „Рибља чорба“, Бора Ѓорѓевиќ, пред почетоците на пробите за акустичните концерти „Чорба се слуша и без струја“, отпатувал на северот на Европа, поточно во финскиот дел на Лапонија, татковината на Дедо Мраз. Окружен со недопрената …

Повеќе »