Tag Archives: американска амбасада

Започнува ВАДА – првата академија за улични танци која ќе донесе светски предавачи од САД во нашата земја!

Американската Амабсада во С.Македонија и Битрикс Културен Центар креатори на голем и значаен пионерски проект во урбаните танци! Од 21.02.2021 започна проектот ВАДА – Виртуелна Американска Танцова Академија во креација на координаторката Ивана Балабанова од Битрикс Културно-уметнички Центар и Американската Амбасада во С.Македонија, а во кој како партнери се јавуваат …

Повеќе »

(ФОТО) Русија и САД нашле решение за загадувањето на воздухот во Скопје

Загаденоста на воздухот во Скопје која секојдневно,редовно, ги пробива сите светски рекорди ги згрижила и нашите гости. На својот официјален профил на Фејбук Американската амбасада побарала предлози за разрешување на проблемот. #AirPollution in Skopje was so thick today, you could hardly see the embassy! What ideas do you have for …

Повеќе »