Tag Archives: 60.000 фунти

На семејствата на починатите британски здравствени работници ќе им бидат исплатени по 60. илјади фунти

На семејствата на здравствените работници во Велика Британија кои починале во борбата против пандемијата на коронавирус ќе им бидат исплатени по 60.000 фунти (66,000 евра). Ова е предвидено со новата програма за животно осигурување. Ројтерс пишува дека информациите ги потврдил британскиот министер за здравство Мет Ханкок, а Велика Британија во …

Повеќе »