Tag Archives: 25. години кариера

(ВИДЕО+ФОТО) Ѓоко Ѓорчев концерт:Триумф на песната и душата!

Јубилеј за показ и доказ! Така едноставно може да се опише синоќешниот концерт „MY WAY“ по повод јубилејот, 25. години на естрадата, на Ѓоко Ѓорчев во МОБ… За многумина можеби беше чудно што овој пејач ќе има концерт во македонскиот храм на музиката, но по синоќешниот концерт, на сите кои …

Повеќе »

Ѓоко Ѓорчев до Министерството за култура: Што уште треба човек да направи за да го привлече вниманието – Зарем 25. години негување на македонската музика не е доволно?

Иако од затворањето на конкурсот за субвенционирање на музички проекти минаа неколку месеци, горчината од одговорот на комисијата на Министерството за култура која го одби неговиот проект (Предлозите во музичко и музичко – сценска дејност ги разгледуваше Комисија во состав: Васо Ристов – претседател (професор на МА и селектор на …

Повеќе »

(ВИДЕО+ФОТО) Ѓоко Ѓорчев: „Без поддршката на ’Бовин’ мојата кариера ќе имаше друга димензија!“

Искрено, со восхит, почит – така говори Ѓоко Ѓорчев за својот долгогодишен соработник Киро Богевски. Не, тоа не е човек од музичката сфера, но е добар познавач и почитувач на добрата музика. Тоа е човекот кој сиве овие 25. години стои покрај Ѓоко Ѓорчев и го поддржува во работата. Киро …

Повеќе »

(ФОТО) Ѓоко Ѓорчев и пријателите: „My way“ на 25. декември пред неготинчани

Ѓоко Ѓорчев полека го исполнува списокот од најавените концерти низ Македонија во рамките на турнејата „My way“ по повод 25. години на естрадната сцена. После многу години тој се враќа на матичната сцена во Неготино. Имено, во 1970. година Ѓоко Ѓорчев како млад талент победил на регионалниот избор на талентиран …

Повеќе »