Tag Archives: 2.000 тркачи

(ФОТО Галерија) 2.000 тркачи на бул. Илинден како дел од Skopje Run 10K : Ивановски и Поп Арсова срушија 2 државни рекорди на Skopje Run 10K

Оваа е трета година по ред кога Skopje Run 10K успева во својата клучна цел, да го промовира спортот и спортувањето во Скопје и Македонија. Околу 2.000 тркачи излегоа ова прекрасно утро на бул. Илинден во Скопје. На Skopje Run 10K во машката категорија прв заврши Дарио Ивановски со 31:07 …

Повеќе »