Tag Archives: 140 години

(ВИДЕО) РАЃААТ И НА 60, ЖИВЕАТ И ДО 145. ГОДИНИ: Ова е најстарата нација на светот – Ја откриваме тајната на нивната долговечност!

Во изгубеното кралство високо на Хималаите, на една од екстремните точки на северна Индија, на границата со Кашмир, Кина и Авганистан живее нација со неверојатни тајни за долг и здрав живот – народот Хунза. Тие не се друштво на некоја митска легенда, туку вистински луѓе кои си го живеат животот …

Повеќе »