Tag Archives: 11 октомври

Познати добитниците на државната награда „11 Октомври“

Одборот за доделување на државната награда „11 Октомври“, во согласност со Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди („Службен весник на РМ“ бр. 52/06, 54/07, 74/12,  99/18 и „Службен весник на РСМ“ бр. 98/19) и Правилникот за работа на Одборот, на својата последна …

Повеќе »

Интертек со донација за штитениците од Домот за деца без родители 11 октомври

Македонската компанија Интертек, заедно со своите вработени, изминатиот месец направија неколку успешни проекти од корпоративна општествена одгворност. Имено, вработените во компанијата заедно со менаџментот одлучија да собрат гардероба, и истата ја донираат за штитениците од домот за “Деца без родители 11 Октомври”. “Како македонска компанија која работи глобално, имаме за …

Повеќе »

(ГАЛЕРИЈА) Маркус Гинијард им ја донесе кошарката на младите од „11 Октомври“

„Мојата заедница и семејство се клучните фактори за енергијата и мотивацијата која ја имам додека играм и тренирам кошарка. Како мал се впуштив во овој спорт и секоја поддршка која ми беше дадена ја преточив во мојот професионален развој. Сега верувам дека е време да вратам на општеството и заедницата…“ …

Повеќе »