Tag Archives: џеси иншаспе

(ФОТО) ЛИЧНО ИСКУСТВО – 10. НАЧИНИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА НИВОТО НА ШЕЌЕРОТ ВО КРВТА

Долготрајното покачено ниво на шеќер (гликоза) во крвта предизвикува оштетување на клетките, првенствено малите и големите крвни садови. Како резултат на тоа, функцијата на важни органи е оштетена. Најчесто се засегнати очите, срцето, бубрезите, мозокот. Џеси Иншаспе станала експерт за шеќер по тешката несреќа што ја доживеала на 19. години. …

Повеќе »