Tag Archives: хипохондри

Хипохондрите живеат подолго

Невротичните луѓе кои оцениле дека нивното здравје е слабо без физички причини за тоа (хипохондрија) имаат помал ризик од смрт. За нив се смета дека повеќе се грижат за своето здравје и почесто бараат совет. – Нашите откритија се значајни затоа што покажуваат дека да се биде голем невротик може …

Повеќе »