Tag Archives: харвард

(ВИДЕО+ФОТО) Ова го можат само ИНТЕЛИГЕНТНИ: Можете ли да го решите ТЕСТОТ од Харвард од 1869. година?

Задачата бара интелигенција и логика… Со години, универзитетот Харвард е познат во светот, заедно со Кембриџ и Оксфорд, како еден од најпрестижните и висококвалитетни во однос на образованието. Некои од најголемите умови на денешницата биле студенти на Харвард. Можете ли да ја решите оваа задача? Мала помош – ќе ви …

Повеќе »

(ВИДЕО+ФОТО) Ова го можат само ИНТЕЛИГЕНТНИ: Можете ли да го решите ТЕСТОТ од Харвард од 1869. година?

Задачата бара интелигенција и логика… Со години, универзитетот Харвард е познат во светот, заедно со Кембриџ и Оксфорд, како еден од најпрестижните и висококвалитетни во однос на образованието. Некои од најголемите умови на денешницата биле студенти на Харвард. Можете ли да ја решите оваа задача? Мала помош – ќе ви …

Повеќе »

ПРЕДВИДУВАЊА НА НАУЧНИЦИ ОД ХАРВАРД: Еве уште колку ќе трае борбата со корна вирусот!

Научниците од Харвард откриваат кога сè ќе биде конечно ставено под контрола… Иако неколку држави најавија укинување на вонредните мерки за итни случаи, научниците од Харвард се спротивставија на одлуката. Тие веруваат дека сè уште е рано и дека ќе има последици. Тие предвидуваат дека борбата против короната ќе потрае …

Повеќе »