Tag Archives: фудбалска топка

(ФОТО) Автомобилските гуми се црни, тоалет хартијата е бела – Знаете ли зошто?

Гумата што се користи при производство на автомобилски гуми е всушност со бела боја, но се додава саѓи за да го продолжи векот на траење бидејќи ова ја зголемува јачината и издржливоста на гумата Фактот дека нашето око гледа повеќе од седум милиони бои може да ни помогне полесно да …

Повеќе »

(ФОТО) БИДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ – КАПАЧИ НА ПЛАЖА ВО ГРЦИЈА извлекле непознато лигаво суштество!

Септември е месец кога секој се обидува на блиските плажи во грција да „собере“ што повеќе сонце за зимските месеци. Но, после оние шокови со змиите во претсезоната се чини дека морското крајбрежје во Грција умее да изненади и со некои непознати животински форми… Грчкото крајбрежје често е место каде …

Повеќе »