Tag Archives: толкување

ПОТСВЕСТ – Грчеви во сон и реакции на телото: Психолозите открија што всушност значи кога сонувате дека ПАЃАТЕ!

Постои научно објаснување зошто сонуваме дека паѓаме. Главно соништата и кошмарите се поврзани со некое повеќе или помалку трауматично искуство во реалниот живот, и поради тоа повторно доживуваме многу работи додека спиеме. Некои се одвиваат јасно пред нашите очи, а други преку симболика, објаснуваат психолозите кои веруваат дека ако се …

Повеќе »

ЗБОРУВАТЕ ВО СОН? Еве што ТОА би можело да значи!

Сигурно барем еднаш сте зборувале во сон. Дали некогаш сте се разбудиле среде ноќ со сопругот, цимерот или детето гласно мрморејќи глупости – или вистински реченици – додека спијат? Големи се шансите кога ќе се разбудат наутро, воопшто да немаат поим дека тоа се случило. Или можеби сте познати по …

Повеќе »

(ФОТО) ДРЕВНИ МИСТИЧНИ ПРИКАЗИ – МИСТЕРИЈА ВО ТАНЗАНИЈА: Луѓето со џиновски глави насликани во пештерите и понатаму ЕНИГМА за научниците!

Во 2018 година, археолозите пронашле неверојатно откритие во резерватот Свага Свага (Swaga Swaga) во Танзанија – 52 насликани засолништа во карпите. Времето ги уништило повеќето слики, а од оние што биле зачувани, една била апсолутна енигма. Локалитетот Амак’хи 4 во дамина е детално насликан со фигуративна уметност. Прикажани се и …

Повеќе »

(ФОТО) ПОГРЕШНО ТОЛКУВАЊЕ – Фотографијата на кинескиот амбасадор како гази по луѓе сите ги згрозила

Додека некои набљудувачи тврдат дека фотографијата го симболизира растечкото влијание на Кина во Кирибати, други тврдат дека оваа пракса е традиционална Фотографијата на кинескиот амбасадор како гази по луѓе сите ги згрозила. Несекојдневен обичај Фотографијата, на која се гледа кинескиот амбасадор во Кирибати како гази по грбот на луѓето што …

Повеќе »

ТОЛКУВАЊЕ – АКО ИМАТЕ 4. ЛИНИИ ВИЕ СТЕ СРЕЌНИ! А, еве што всушност значат линиите на внатрешната страна на зглобот на раката!

Повеќето луѓе имаат две до четири линии на зглобот, а првата линија или нараквица означува период од 23. до 28. години, втората од 46. до 56. години, третата од 69. до 84. година, а четвртата претставува повеќе од 84. години. Прва линија Првата линија е најважна и ако е јасна, …

Повеќе »

ПРЕДВИДУВАЊЕ – „Болеста ќе дојде од ЖОЛТИТЕ, луѓето ќе паѓаат по улиците, страшна епидемија ќ го проголта светот, а ЛЕКОТ…“

За да откриеме дали баба Ванга имал увид во врска со тековните настани, истражувавме неколку руски и украински страници. Повеќето се согласуваат дека видовитата Бугарка ја предвидела пандемијата и економска криза оваа година. Една украинска веб-страница пишува: „Кога разговарав со Ванга во 1995. година, кога сè уште бев мало дете, …

Повеќе »

(ФОТО) Сите се испокарале поради оваа фотографија од терористичкиот напад на Њујорк!

Авторот фотографијата ја објавил пет години по терористичкиот напад.Сликата од Томас Хупекер, направена на 11.09.2001 година, за време на нападот на СТЦ во Њујорк, предизвикала можеби најмногу контроверзии. На фотографијата е прикажана група млади њујорчани кои разговараат безгрижно на сонце во паркот во Бруклин. Зад нив се крева црн облак …

Повеќе »

(ФОТО) Невини детски цртежи кои возрасните ги гледаат сосема поинаку!

Мама и тато сигурно добро ќе размислат пред да ги залепат ваквите цртежи на нивниот фрижидер. Родители споделиле фотографии од своите деца кои нацртале нешто сосема друго од она што возрасните главно го гледаат на тие цртежи, а галеријата станала хит на социјалните мрежи. Еве и зошто: Девојче седи на …

Повеќе »