Tag Archives: тешки болести

Зачинот без кој всушност не можеме е предизвикувач на тешки болести – заморот и поспаноста се први од симптомите

Дали сте размислувале за количината на внесена сол во вашето тело? Многу лекари предупредуваат на прекумерната употреба на сол во храната, како и на нејзините последици, меѓу кои најчест е проблемот со бубрезите. Многу малку се зборува за бубрежни проблеми и заболувања, иако бројот на заболени кај нас и во …

Повеќе »

Крвната група открива дали имате предиспозиција за најтешки болести

Важно е да знаете која е вашата крвна група, особено во итни медицински случаи, а експертите велат дека вашата крвна група може да открие на кои болести сте подложни. Постојат осум главни крвни групи: A +, A-, B +, B-, O +, O-, AB + или AB-. Важно е да …

Повеќе »

Жените кои го имаат овој облик на телото се во поголема опасност да заболат од рак!

Истражувањата покажуваат дека жените со облини се особено ризична категорија за одредени видови на рак. Ова особено се однесува за оние кои се „појаки во струкот“ бидејќи маснотиите на стомакот можат да доведат до некои болести. Жените со тело во форма на јаболко имаат 50. проценти поголема веројатност да развијат …

Повеќе »