Tag Archives: таинствен круг

(ФОТО) АРХЕОЛОГИЈА – ОВА ЈА ОТКРИВА МИСТЕРИЈАТА НА СТОУНХЕНЏ: Големиот пораисториски споменик најден под земја кај мистичен круг во Англија!

Археолозите откриле голем праисториски споменик под земја во близина на Стоунхенџ за кој тврдат дека може да помогне да се осветли потеклото на мистичниот круг на камења во југозападниот дел на Англија. Истражувачи од неколку британски универзитети, предводени од Универзитетот во Бредфорд, тврдат дека локацијата се состои од најмалку 20. …

Повеќе »