Tag Archives: сургут

(ФОТО) ВАКА СЕ ШТИТИ ПАРК: На – 27. степени се обединиле и протестирале против уништување на паркот!

Жителите на Сургут во Сибир се држат за раце за да спречат уништување на паркот поради изградба на автобуска станица. Денес, на темпертура од – 27. степени.

Повеќе »

(ВИДЕО) Како живеат жителите на Сургут (Сибир) на -37: Со санка на бањање!

Сургут во Сибир, Русија го сметаат за еден од најладните градови во светот. Таму и преку лето, е многу ладно и околу нулата, но тоа на жителите не им претставува проблем кога станува збор за забавата… Очигледно е дека се добро истренирани на овие ниски, минусни температури. Тие на -37 …

Повеќе »