Tag Archives: срцеви болести

ШОК ОТКРИТИЕ – БРИТАНСКИ КАРДИОЛОГ ЈА ВОЗНЕМИРИЛ ЈАВНОСТА: Мастите го чуваат здравјето!Доктор Малхотра ги охрабрува пациентите да јадат маснотии!

Безброј пати досега сме слушнале дека маснотиите се штетни за здравјето, затоа што ги затнуваат артериите, го зголемуваат ризикот од срцеви заболувања, предизвикуваат дебелина… Но, британскиот кардиолог д-р Асим Малхотра го тврди токму спротивното. И далеку од тоа дека е единствениот! Поточно, новите истражувања покажуваат дека непријател број еден на …

Повеќе »