Tag Archives: спасување живот

(ФОТО) Здружението „Храбро срце“ и оваа година го одбележува 13 Август – светскиот ден на органодарителството

Здружението „Храбро срце” втора година по ред го одбележува 13 Август- светскиот ден на органодарителството. На овој настан беа поделени едукативни флаери со цел граѓаните да се информираат за донирање органи по завршувањето на нечиј живот. Ирена Р. Најдевска, поддржувач на Здружението „Храбро срце“ е организаторот на овој настан на …

Повеќе »

(ВИДЕО) Полициско Ламборџини превезува бубрег за трансплантација

Брзината во функција на спасување живот. Полициското Ламборџини Хуракан пристигнало од Падова до Рим за помалку од три часа, со просечна брзина од 230км/ч. Италијанската полиција веќе неколку години во својата флота има Ламборџини Хуракан, што можеби на прв поглед делува како непотребно, но оваа вест го потврдува спротивното. Моќниот …

Повеќе »

(ВИДЕО) ХУМАН ГЕСТ: Студент по медицина донирал коскена срж на девојче и и’ го спасил животот!

Лаила минатата година се борела со автоимуна болест поради која можела да умре, но денес е на пат кон оздравувањето. Лекарите на ова 11-годишно девојче и пресадиле коскена срж донирана од грижлив човек. Лаила се запозна со нејзиниот донор Кентон, млад студент по медицина, кој се расплакал кога ја видел. …

Повеќе »