Tag Archives: склоност

Хороскопски знак кој најчесто се разведува

*Хороскопските препораки и совети не треба да се сфаќаат особено сериозно, а за сите индикации и нуспојави обратете се на стручњак… Сите бракови започнуваат со најдобри намери, но често се случува брачниот живот да не му го обезбеди на партнерот она што го очекувал и на кое се надевал. Еден …

Повеќе »

Ова се знаци кои може да укажуваат на тоа дека имате висок холестерол

ХОЛЕСТЕРОЛОТ му е потребен на телото бидејќи помага во градењето здрави клетки, но кога го имаме премногу, може да предизвика посериозни здравствени проблеми, како што се мозочен удар или срцев удар. Покрај тоа, премногу „лош“ (ЛДЛ) холестерол се акумулира во нашите крвни садови и на крајот го попречува протокот на …

Повеќе »

Шведска студија: Крвна група со најмногу ризик од тромб

Постојат различни причини и фактори кои влијаат на тоа дали некој ќе развие опасен тромб и колку е склон кон тромбоза. На сè влијае возраста, лековите што ги земате, бременоста, па дури и висината, но новото истражување предупредува дека треба да се земе предвид и крвната група. Имено, луѓето со …

Повеќе »