Tag Archives: светска убавина

(ВИДЕО+ФОТО) Врежани во карпата: Нестварни скали кои водат до Ѓаволскиот котел!

Најголема атракција се секако скалите врежани во карпата во подножјето на водопадот кои изгледаат како да излегле од некоја бајка на браќата Грим… Паилон дел Диабло или Ѓаволски котел редовно се наоѓа на списоците на некои од најубавите места во Еквадор, но и во целиот свет. Тоа е водопад на …

Повеќе »