Tag Archives: свети владимир голем кнез руски

Денеска е спомен на Светите маченици Кирик и Јулита: Празник на мајката и детето – НИКАКО не го правете ова!

Светата православна црква денес го одбележува споменот на светите маченици Кирик и Јулита и споменот за Свети Владимир, голем кнез руски…  Светите маченици Кирик и Јулита Празници во најтоплиот период од годината поврзани со оганот Во овој период од годината нашиот народ празнува три празници: Свети маченици Кирик и Јулита, …

Повеќе »