Tag Archives: светите маченици алфеј и филаделф и кирин

Денеска е спомен на Светиот апостол Симон Зилот: Кажете ја оваа молитва за здравје!

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 10 мај. Денеска е Св. апостол Симон Зилот. Еден од дванаесетте Апостоли. Беше родум од Кана Галилејска. На свадба му дојде Господ Исус со мајка му и со учениците. Кога снема вино, Господ претвори вода во вино. Кога го виде ова, младоженецот …

Повеќе »

Денеска е спомен на Светиот апостол Симон Зилот: Кажете ја оваа молитва за здравје!

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 10 мај. Денеска е Св. апостол Симон Зилот. Еден од дванаесетте Апостоли. Беше родум од Кана Галилејска. На свадба му дојде Господ Исус со мајка му и со учениците. Кога снема вино, Господ претвори вода во вино. Кога го виде ова, младоженецот …

Повеќе »