Tag Archives: сара гигова

(ВИДЕО) Македонската естрада доби одлична пејачка: Сара Гигова ја промовира својата прва авторска песна „Ладно лето“

Македонската музичка сцена од денеска е побогата за уште еден нов член. Се работи за младата пејачка Сара Гигова, која токму денес ја промовира својата прва авторска песна. Можеби некои од вас се сеќаваат на Сара кога учествуваше во едно детско регионално музичко шоу, каде уште како малечко девојче ја …

Повеќе »

(ВИДЕО+ФОТО) МАКЕДОНИЈА ИМА ИДНИНА: Големи МЕЃУНАРОДНИ успеси на нашите музички претставници!

Со оглед на пандемијата со корона вирусот која не ја одмина ниту нашата земја, младите изведувачи од Македонија, своите настапи ги свртеа кон меѓународните настапи… Во Европа па и светот без организирани голем број на он-лајн фестивали, натпревари, и…од секаде македонските претставници се вратија со награди, најчесто првите три места… …

Повеќе »

(ВИДЕО+ФОТО) Младите изведувачи го освоија UNDERFEST: Македонија има иднина!

Underfest е прогресивен мултимедијален фестивал кој ги обединува музиката и уметноста и нуди тридневно комплетно уживање во сите сегменти од урбаната култура. Примарна цел на фестивалот е афирмирање на помалку познатите артисти, фестивал кој ги вреднува автентичноста и креативноста и го отвара јавниот простор за младите и неетаблирани музичари и …

Повеќе »