Tag Archives: самоодржлив

(ФОТО) Мултифункционален, штедлив – минијатурен дом на тркала – Што уште да се посака?

First Light Studio ги здружил силите со локалната компанија Build Tiny и го изгради ова вистинско мало мобилно архитектонско чудо што е исто така самоодржливо. Комплексен процес, но судејќи според фотографиите што ги приложуваме денес – се чини дека напорот навистина се исплати. Создавањето на оваа подвижна куќа наречена „Охариу“ …

Повеќе »

(ВИДЕО+ФОТО) ВО ПОДГОТОВКИ: Хотел што плута кој ќе произведува сопствена електрична енергија

Во последните години се појавуваат пловечки хотели низ целиот свет, со дестинации како Дубаи и Катар кои водат пред се со сè поиновативни и необични структури. Новиот концепт на турскиот дизајнерски тим Хаири Атак Архитектонско дизајнско студио (HAADS) може да ги исфрли сите други од играта во однос на еколошката …

Повеќе »