Tag Archives: рудар

ТРЕТ ОВАА ГОДИНА – Рударот од Танзанија повторно пронашол скапоцен камен вреден милиони евра

Рударот од Танзанија, кој во јуни преку ноќ стана милионер, откако продаде два скапоцени камења во вредност од 3,4 милиони долари, сега го пронајде и продаде третиот, исто така вреден милиони. Рударот Санину Лаизер го пронашол третиот скапоцен камен од танзанит во северниот дел на Танзанија а тежок 6,3 кг. …

Повеќе »

ПРОНАШОЛ СКАПОЦЕНИ КАМЕЊА – Рудар во Танзанија станал милионер преку ноќ

Рудар од Танзанија стана милионер преку ноќ откако продал два танзанити, најголеми скапоцени камења најдени во оваа земја. Санину Лаизер заработил 3,4 милиони американски долари откако продаде два скапоцени камења со тежина од вкупно 15 кг на Министерството за рударство во Танзанија. „Следува голема забава“, рекол Лајзер, кој има големо …

Повеќе »

(ВИДЕО) НА ЛОТО ДОБИЛ МИЛИОНИ А СЕГА РАБОТИ КАКО РУДАР-7 ДЕНА ВО НЕДЕЛАТА: Иако бргу ги потрошил парите објаснил ЗОШТО СЕГА Е ПОСРЕЌЕН!

Шкотот Мајкл Керол освоил 9,7 милиони фунти на лотаријата во 2002. година. Во меѓувреме, тој го потрошил своето богатство и сега работи како рудар 7. дена во неделата. Добитното ливче го купил за една фунта, а кратко време по огромната добивка, ја напуштил својата работа и почнал да живее раскошно. …

Повеќе »