Tag Archives: ротирачки коцки

(ФОТО) Оптичката илузија на „ротирачки“ коцки ги остава гледачите збунети – ШТО МОЖЕТЕ ДА ВИДЕТЕ?

ПАМЕТНА оптичка илузија прави обоените правоаголници да изгледаат како да се вртат… Уметничкото дело оддава илузија на движење, но всушност тоа е само статична слика која си поигрува со нашиот мозок. Значи, што можете да видите? Честопати оптичките илузии користат облици, простор, позиција, контрасти на бои и линии за да …

Повеќе »