Tag Archives: рефлекси

ПЕТ причини поради кои би требало што почесто да јадете јајца

Најновите истражувања покажуваат дека штетните ефекти на јајцата врз телото не се толку големи како што се мислеше претходно… Иако многумина мислат дека јајцата го зголемуваат холестеролот, новото истражување покажа дека тие не се штетни за организмот, како што се мислеше. Еве неколку причини зошто треба да ги јадете што …

Повеќе »

Учениците од „Нова“ истражуваа дали играњето видео игри ги подобрува рефлексите

Дали кофеинот влијае на растот на растенијата? Која фрекфенција на звукот го гаси оганот за најкратко време? Дали играњето на видео игри ги подобрува рефлексите? Ова се само дел од прашањата на кои учениците од меѓународното училиште „Нова“ се обидоа да најдат одговор, а проектите ги презентираа на Саемот на …

Повеќе »