Tag Archives: протокол будвиг

Протокол Будвиг – номинирана за шест Нобелови награди: Мрсно – протеинска исхрана за оздравување од многу болести

Д -р Јохана Будвиг, позната германска биохемичарка, во 1950-ттите години измислила маслено- протеинска исхрана, што може да помогне да се излечат многу сериозни болести. Оваа научничка има напишано десетина книги, од кои две се преведени и во регионот (Србија) – „Рак – проблем и решение“ и „Готвач зајадења на масло …

Повеќе »