Tag Archives: преподобните отци грузиски

Денес е Спомен на јавувањето на Чесниот Крст во Ерусалим

Првославната црква денес го одбележува споменот на јавувањето на Чесниот крст во Ерусалим… Во времето на царот Констанс, синот на свети Константин, кога беше патријарх Кирил Јерусалимски, во девет часот наутро, над Голгота се појави Чесниот Крст и се простираше до небото над Елеонската Гора. Тој Крст беше посветол од …

Повеќе »

Денес е Спомен на јавувањето на Чесниот Крст во Ерусалим

Првославната црква денес го одбележува споменот на јавувањето на Чесниот крст во Ерусалим… Во времето на царот Констанс, синот на свети Константин, кога беше патријарх Кирил Јерусалимски, во девет часот наутро, над Голгота се појави Чесниот Крст и се простираше до небото над Елеонската Гора. Тој Крст беше посветол од …

Повеќе »

Денеска е Спомен на јавувањето на Чесниот Крст во Ерусалим

Првославната црква денес го одбележува споменот на јавувањето на Чесниот крст во Ерусалим… Во времето на царот Констанс, синот на свети Константин, кога беше патријарх Кирил Јерусалимски, во девет часот наутро, над Голгота се појави Чесниот Крст и се простираше до небото над Елеонската Гора. Тој Крст беше посветол од …

Повеќе »

Денеска е Спомен на јавувањето на Чесниот Крст во Ерусалим

Првославната црква денес го одбележува споменот на јавувањето на Чесниот крст во Ерусалим… Во времето на царот Констанс, синот на свети Константин, кога беше патријарх Кирил Јерусалимски, во девет часот наутро, над Голгота се појави Чесниот Крст и се простираше до небото над Елеонската Гора. Тој Крст беше посветол од …

Повеќе »

Денеска е Спомен на јавувањето на Чесниот Крст во Ерусалим

Првославната црква денес го одбележува споменот на јавувањето на Чесниот крст во Ерусалим… Во времето на царот Констанс, синот на свети Константин, кога беше патријарх Кирил Јерусалимски, во девет часот наутро, над Голгота се појави Чесниот Крст и се простираше до небото над Елеонската Гора. Тој Крст беше посветол од …

Повеќе »