Tag Archives: прележале

(ФОТО) Опоравените од Ковид 19 ги напаѓа опасна ГАБИЧНА ИНФЕКЦИЈА: Ова се СИМПТОМИТЕ!

Опасна габична инфекција се јавува кај луѓе кои прележале или се опоравуваат од КОВИД, доколку имате некој од овие симптоми, веднаш контактирајте го вашиот лекар Мукормикозата е една од најопасните инфекции, која ретко се јавува, а лекарите откриле дека најчесто ги погодува луѓето кои страдале од КОВИД, поради веќе ослабен …

Повеќе »

СТУДИЈА: Младите кои прележале ковид не се заштитени од повторна инфекција

Антителата по инфекцијата со коронавирус во повеќето случаи се одлична заштита од повторно заболување. Сепак, студија направена врз 3.000 млади, здрави припадници на американската морнарица, покажала дека повторната инфекција е сè уште можна. Студијата, спроведена од научници од медицинското училиште Ичан во Њујорк, е објавена во списанието „The Lancet Respiratory …

Повеќе »