Tag Archives: пред ружди

Доделена Нобеловата награда за литература: Жена ги победи Ружди и Кадаре

Нобеловата награда за литература годинава и беше доделена на француската писателка Ана Ерно. Нобеловата награда за литература за 2022. година и се доделува на Ана Ерно „за храброста и клиничката острина со која таа ги открива корените, отуѓувањата и колективните ограничувања на личната меморија“, се вели во соопштението. Да потсетиме, …

Повеќе »