Tag Archives: предиспозиции

Крвната група открива дали имате предиспозиција за најтешки болести

Важно е да знаете која е вашата крвна група, особено во итни медицински случаи, а експертите велат дека вашата крвна група може да открие на кои болести сте подложни. Постојат осум главни крвни групи: A +, A-, B +, B-, O +, O-, AB + или AB-. Важно е да …

Повеќе »

5. најголеми ризици за дијабетес тип 2

Дијабетес тип 2 влијае на се’ повеќе луѓе, и многумина за жал не знаат кои се раните знаци или факторите на ризик што придонесуваат за него. Дијабетес тип 2 се јавува кога клетките на телото не можат правилно да ја користат гликозата бидејќи се отпорни на инсулин или панкреасот не …

Повеќе »

ИСТРАЖУВАЊЕ – Предиспозициите за ИНФАРКТ зависат од КРВНАТА ГРУПА

Ако јадете намирници што не одговараат на вашата крвна група, веројатно имате повеќе здравствени проблеми, тоа е основата на диетата според крвната група, но сега се покажа како крвната група може да открие некои поважни детали. Студија објавена од Европското здружение за кардиологија анализирала податоци од повеќе од 1,3 милиони …

Повеќе »