Tag Archives: превенција на рак

Петта година по ред ова е најдобрата диета во светот

Престижната американска медиумска компанија US News & World Report го прогласи медитеранскиот начин на исхрана, односно медитеранската исхрана за најдобра во светот, еве зошто. Не се работи за преференцијален избор, бидејќи за целите на создавање листа на најдобри режими на исхрана во светот, група од 27 експерти испитале 40 диети …

Повеќе »

ВАРЕНАТА ПЧЕНИЦА Е СПАС ЗА СЕКОЈА ЖЕНА: 4. причини зошто треба да ја јадете оваа зима!

Вака подготвената пченица може да се носи на работа секој ден, а таа е совршено здрава и корисна за целото тело Варената пченица е чист извор на витамин Б, што значи дека е многу важна за зајакнување на имунитетот. Употребата на интегрална пченица во исхраната е корисна и има корисен …

Повеќе »