Tag Archives: превентица

Обрнете внимание ако ги имате овие симптоми, тие може да укажуваат на рак на цревата

Ракот на цревата, инаку познат како колоректален карцином, го зафаќа дебелото црево. Кога клетките во телото почнуваат да се делат и да се размножуваат на неконтролиран начин, тоа води до развој на рак. Додека ракот на дебелото црево е поверојатно да се развие во дебелото црево отколку во тенкото црево, …

Повеќе »