Tag Archives: помалку штета

Борба против пушењето – намалување на штетите е подобро отколку строги регулаторни забрани

Звучи парадоксално, но статистичките податоци покажуваат дека сѐ повеќе луѓе во светот пушат, иако бројот на пушачи се намалуваше во претходните децении. Многумина во Америка ја гледаат причината за ова во „крајно непријателскиот пристап на стручната јавност кон помалку штетните алтернативи на цигарите“. Томас Браун, писател, професор по историја и …

Повеќе »