Tag Archives: побрз метаболизам

(РЕЦЕПТ) Може да го намали зголеменото чувство на глад и да го забрза метаболизмот: Чајот од цимет има фантастични ефекти, но само ако се подготвува на одреден начин

Сезона е на јадење појака храна, а чајот со цимет може да ви помогне да не се здебелите… За да изгубите на тежина, треба да ја промените исхраната и да додадете физичка активност. Драстичното слабеење за краток временски период воопшто не е здраво. Процесот на слабеење може да го забрза …

Повеќе »

Четири едноставни начини да го забрзате метаболизмот: Без гладување и откажување од чоколадо

Доведете ја линијата во ред на наједноставен начин Гладувањето за побрзо слабеење не е решение и често дава спротивен резултат. Најдобар начин да се ослободите од вишокот маснотии е да го забрзате метаболизмот. Кога вашето тело брзо ја обработува храната, маснотиите ќе се акумулираат побавно. Четири совети можат да ви …

Повеќе »