Tag Archives: перење алишта

Алиштата не треба да ги перете на 30 или 40 степени – тоа би можело да биде многу опасно за вас!

Доколку алиштата ги перете на температура под 60. степени, тоа би можело да биде опасно за вашето здравје. Опасните бактерии како Escherichia coli лесно се пренесуваат преку облеката ако се мијат на пониски температури. Можно е бактериите да останат на долната облека дури и по перењето на 60. или 90. …

Повеќе »

ВРЕДИ ДА СЕ ПРОБА – Алиштата од машина за перење „ќе излегуваат“ како испеглани: Домаќинките се воодушевени со оваа финта!

Некои тврдат и дека со овој трик нема да има потреба од омекнувач... Зошто некои домаќинки во машините за перење и сушење ставаат топчиња од алиуминиумска фолија? Тоа е одличен трик кој пеглањето го прави поедноставно и побрзо, бидејќи алиштата за време на перењето нема толку да се гужваат. Топчињата …

Повеќе »