Tag Archives: параглајдер

(ВИДЕО) Лице со инвалидитет полетал со параглајдер! Роден е со хендикеп, но и со „челична“ волја за живот: Запознајте го Марко

Иако е инвалид, Марко Поледица од Ариље ги освоил највисоките врвови на Македонија. Сега се осмелил да полета со параглајдер од Чигота на Златибор со цел освоените патеки да ги види од птичја перспектива.Тој е роден со едната нога пократка за 30. сантиметри, но тоа не го спречило да негува …

Повеќе »