Tag Archives: отвореност

ОСУМ „скокотливи“ работи за кои треба да разговарате со партнерот

За да вашата врска може да функционира совршено, треба да има добра комуникација во неа. Тоа не значи само разговори за секојдневните работи, туку и оние за „скокотливи“ теми, како што е сексот. Паровите кои зборуваат за сексот имаат 10. пати поголема веројатност да имаат среќна и квалитетна врска. Сепак, …

Повеќе »

Мажите откриваат што е тоа што  ЖЕНАТА ја прави ОДЛИЧНА во кревет!

Веројатно не постои жена која не се запрашала „како изгледа“ во кревет, гледано од машка перспектива. За секоја жена, сексот е малку мистерија во тој поглед, бидејќи речиси никој не се осмелува да праша. Дали им се допаѓа на момците кога започнувате со предигра? Дали е подобро да се однесуваш …

Повеќе »

Совети од мудрец: Ако сакате напредок еве што не смеете да им кажувате на луѓето!

Многу луѓе се увериле дека кога многу зборуваат за она што го планираат, секогаш нешто тргнува на лошо… Духовните учители како кинеските мудреци и северноамериканските Индијанци говореле дека не треба однапред да се говори за своите планови и цели, бидејќи на тој начин се „растура“ енергијата потребна за остврување на …

Повеќе »

Многу непријатно: Жените молчат за овие сексуални теми

Иако сексот, на крајот на краиштата,се сведува на нешто пријатно и позитивно, има и некои работи за кои често се молчи. Сигурно барем неколку пати сексот ви бил смешен или непријатен, а тие ситуации сте ги задржале само за себе. Ова се некои од темите за кои жените најчесто најмалку …

Повеќе »