Tag Archives: ослабнала 91. кг

(ВИДЕО+ФОТО) Со 10. години и 192. кг. бил најдебело дете во светот: Му била прогнозирана сигурна смрт но сега е послаб 91. кг!

Арја Перман со само 10. години стасал до 192. килограми. Бил зависен од „нудли“ (тестенини) и газирани пијалоци поради што станал морбидно дебел, а лекарите немале никакви добри прогнози за него. Толкава дебелина имала потреба од операција, намалување на желудникот, но пред тоа морал да ослабне. Лекарите му препишале диета …

Повеќе »