Tag Archives: оздравени

МЗ: НЕДЕЛНО ИНФО – 01.11. – 07.11.2022 – Регистрирани се 196 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во текот на минатата недела: Направени се 3.281 тест, а регистрирани се 196 нови случаи на КОВИД-19 со намалување од 14,8% во однос на минатата недела (n=230): Скопје – 127, Прилеп – 21, Охрид – 10, Битола – …

Повеќе »

МЗ: Во последните 3 дена (од 28.10 до 30.10.2022) регистрирани се 71 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Нема пријавени починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 28.10 до 30.10.2022): Направени се 819 тестови, а регистрирани се 71 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 47, Прилеп – 9, Охрид – 3, Битола и Кичево – по 2, Куманово, Струмица, Штип, …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 44 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Не се регистрирани починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 543 тестови, а регистрирани се 44 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 29, Битола, Прилеп, Охрид, Гостивар и Кочани – по 2, Струмица, Штип, Радовиш, Берово и Виница – по 1. Од …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 68 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Пријавени се три починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 659 тестови, а регистрирани се 68 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 50, Прилеп – 5, Кавадарци и Штип – по 3, Куманово, Битола и Велес – по 2, Кичево- 1. Од …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 37 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Не се пријавени починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 649 тестови, а регистрирани се 37 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 27, Штип – 2, Куманово, Битола, Прилеп, Охрид, Струмица, Делчево, Берово и Кратово – по 1. Од вкупниот број на …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 11 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Пријавени се 2 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 248 тестови, а регистрирани се 11 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 9, Прилеп и Штип – по 1. Од вкупниот број на позитивни (11), регистрирана е една реинфекција. Регистрирани сe 56 …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 66 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Нема пријавени починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 21.10 до 23.10.2022): Направени се 722 тестови, а регистрирани се 66 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 47, Прилеп – 7, Битола – 3, Куманово, Гостивар и Струмица – по 2, Кавадарци, Велес …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 50. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Не се пријавени починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 523 тестови, а регистрирани се 50 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 38, Битола – 5, Прилеп – 3, Неготино – 2, Охрид и Штип – по 1. Од вкупниот број на …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 44. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Пријавени се 3 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 564 тестови, а регистрирани се 44 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 32, Прилеп и Кавадарци – по 4, Битола – 3, Кратово – 1. Од вкупниот број на позитивни (44), регистрирани …

Повеќе »